بازدید: 53 | تاریخ انتشار : 16 آبان 1396
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب گفت: با توجه به آغاز رویش گل زعفران، برداشت این محصول از باغات و اراضی کشاورزی خنداب آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۷۰ کیلوگرم زعفران از مزارع شهرستان خنداب جمع‌آوری شود.

 شمسی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب، با بیان اینکه بیش از ۱۶ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت زعفران قرار دارد، گفت: ۱۰ هکتار از این اراضی مربوط به سال‌های گذشته بوده و  امسال نیز ۶ هکتار به مساحت این اراضی افزوده شده است.

شمسی اظهار کرد: شرایط آب و هوای و خاک مناسب این شهرستان بستر مناسبی را برای کشت محصول زعفران فراهم کرده است و از آنجایی که زعفران از گونه‌ محصولات کم آب‌بر ‌و مناسب برای مناطق كم آب است، کاشت این محصول با استقبال کشاورزن خندابی خصوصا در روستای «آقداش» روبه‌رو شده است.

وی افزود: محصول زعفران در طول ۱۰ ماه از سال نیاز به مراقبت ندارد و تنها در ماه‌های مهر و آبان بعد از کود دهی و آبیاری پیاز زعفران در سه مرحله، گل‌دهی و برداشت آن در اواسط آبان ماه آغاز می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب با اشاره به کیفیت عفران تولیدی در شهرستان خنداب، بیان کرد: ۵ سال است این محصول در شهرستان خنداب کشت می‌شود و کیفیت تولیدی آن نیز رضایت‌بخش است.

پیش‌بینی برداشت ۷۰ کیلو زعفران از مزارع شهرستان خنداب

وی افزود: با توجه به آغاز رویش گل زعفران، برداشت این محصول از باغات و زمین‌های کشاورزی خنداب آغاز شده و باتوجه به برداشت ۴ تا ۴.۵ کیلو از هر هکتار زعفران پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۷۰ کیلوگرم زعفران از مزارع شهرستان خنداب جمع آوری شود.

شمسی تصریح کرد: زعفران محصولی سازگار با آب‌وهوای ایران خصوصا در مناطق کم آب است این محصول بعد از آبیاری سه مرحله‌ای در فصل پاییز آماده رویش شده و گل‌های آن زمانی که در حالت غنچه است، توسط کارگران جمع آوری و پرچم گل که همان زعفران است استخراج می‌شود، محصول زعفران بعد از طی این مراحل به خواب رفته و در فصل بهار، زمستان و تابستان نیاز به مراقبت ندارد.

شمسی با اشاره به هزینه‌های کشت محصول زعفران گفت: کشت محصول زعفران در مرحله نخست هزینه‌بر است چراکه در هر هکتار از اراضی نیازمند ۵ تُن پیاز زعفران با قیمت تقریبی کیلویی ۱۰ هزار تومان است.

کشت زعفران جایگزینی مناسب برای محصولات غرقابی

مدیر جهاد کشاورزی خداب متذکر شد: زعفران گياهی است چندساله که با توجه به حاصل‌خيزی خاك بعد از كاشت تا ۷ سال به رشد خود ادامه داده و محصول مطلوبی توليد کند که جایگزین مناسبی برای کشت‌های غرقابی و آب‌بر است.

کشاورز خندابی:

رونق کشت زعفران در خنداب به امید خروج از تولید تک محصولی

کریمی یکی از کشاورزان روستای آقداش در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب، گفت: عدم نیاز به مراقبت زیاد، نیاز آبی کم، درآمدزایی از عوامل مقرون به صرفه تولید زعفران در شهرستان خنداب است همچنین با کسب تجربه و بهره‌‌گیری از مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی می‌توان از هر هکتار دو تا سه کیلوگرم زعفران مرغوب و با کیفیت برداشت کرد.

وی خاطرنشان کرد: تنوع بخشی به محصولات، خروج از تولید تک محصولی مانند گندم و انگور، اشتغالزایی برای جوانان از مزایای کشت زعفران است که در کنار ویژگی‌های خاص این محصول همچون نیاز به آب کم، سازگاری با وضعیت اقلیمی خنداب و نداشتن آفت می‌تواند به اقتصاد کشاورزان کمک کند.

انتهای پیام/ف

تگها: نسیم خنداب, طلای سرخ, کشت زعفران, مزارع شهرستان خنداب, تولید تک محصولی, محصولات غرقابی, اخبار روز

کانال تلگرامی نسیم خنداب
» مطالب مشابه

نظرات:

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *