
به گزارش
پایگاه خبری نسیم خنداب، به نقل از ایسنا، علیاکبر کریمی در همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر استان مرکزی که در تالار کوه نور اراک برگزار شد، با بیان اینکه امروز صادرات شفابخشترین نسخه اقتصادی کشور است، افزود: اقتصاد ایران توانست طی دهههای گذشته از شرایط محدودیت در تولید عبور کند.
وی افزود: در بسیاری از کشورها مازاد تولید صادر میشود و صدور مازاد و رفع موانع تولید در ایران نیز مورد تاکید است. صادرات باید متناسب با سلیقه خاص هر کشوری انجام شود.
کریمی تصریح کرد: یکی از مشکلات در حوزه صادرات این است که در پارهای از موارد بعد از شناخت بازار و ارسال کالا صادرکنندگان به یکباره با تغییر سیاستهای مربوطه مواجه میشوند که محدودیت در صادرات را به همراه میآورد. این مهم میتواند شوک اساسی در بازارهای خارجی ایجاد کند.
وی ادامه داد: با وجود موانع دولتی و محدودیت صادرات آثار زیانباری را در این حوزه شاهد خواهیم بود. امروز در شرایطی که اقتصاد ما با شرایط دشواری روبروست و بسیاری از تولیدکنندگان امکان فروش کالای محدودی دارند، حرکت به سوی صادرات میتواند مفید و موثر باشد.
نماینده مردم در مجلس اظهار کرد: وجود تحرک در صادرات میتواند به رونق تولید و ایجاد اشتغال و ثبات آن کمک کند و از این منظر هیچ اقدامی مفیدتر از صادرات نیست.
وی با تاکید بر اینکه ارزآوری حاصل از صادرات راهگشای بسیاری از مشلات کشور است، افزود: در این زمینه تا سال 92 روند صعودی را شاهد بودیم، از سال 92 به علت وجود مشکلات این رقم کاهش یافت، اما امسال وضعیت مذکور بهتر شده است.
کریمی گفت: امید است با تلاش صادرکنندگان هدف یک میلیارد دلاری در صادرات استان مرکزی تحقق یابد.
وی ضمن ارائه پیشنهاداتی ادامه داد: عدم وجود تشکلهای تخصصی در حوزه صادرات یکی از مشکلات موجود است، از این رو تشکیل شرکتهای مدیریت صادرات در استان میتواند راهگشا باشد.
وی اضافه کرد: بسیاری از تولیدکنندگان به تنهایی قدرت حضور در بازارهای خارجی، بازاریابی و تهیه بستهبندی مناسب را ندارند، اما در عین حال کالایی تولید میکنند که قابلیت صادرات دارد، از این رو چنین تولیدکنندگانی باید برای صادرات مورد حمایت قرار گیرند.
کریمی بیان کرد: اگر شرکتهایی در این خصوص ایجاد شود و تولیدکنندگان سهامدار آن بوده و متخصصانی در حوزه بازار و صادرات در آن حضور داشته باشند، قطعا تحولات بیشتری را در این حوزه شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: امروز هیچ سازوکار مشخصی برای تشویق صادرات نداریم، اگرچه معافیت مالیاتی وجود دارد، اما کافی نیست.
نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: در تمام دنیا جوایز صادراتی سهم و درصد معینی از کاهش قیمت تمام شده برای صادرکننده را شکل میدهند. متاسفانه موضوع عدم دریافت جوایز صادراتی مزمن شده و افراد سالهاست جوایز خود را دریافت نکردهاند یا با تاخیر بسیاری در دریافت مواجه هستند در نتیجه این مهم نمیتواند به عنوان مکانیسم موثری در مسیر تشویق و ترغیب صادرکنندگان ایفای نقش کند.
کریمی بیان کرد: امید است در قانون بودجه سال جاری مشوقهای لازم پیشبینی شود، قطعا دولت برای جوایز صادراتی مجدودیت دارد و باید منبع مالی آن مشخص شود.
وی خاطرنشان کرد: چه ایرادی دارد که بخشی از یارانه مرفهان جامعه حذف و به حوزه صادرات و جوایز صادراتی اختصاص یابد. قطعا صادرات این ظرفیت را دارد که اقتصاد را به حرکت وادارد.
خبرنگار: 10140
انتهاي پیام